Sublimarea este prcesul prin care un element trece de la starea solida la starea gazoasa. Sublimarea permite pigmentului de culoare sa treaca de pe coala de hartie pe care este imprimat pe suportul final. Sublimarea functioneaza doar pentru personalizari pe culoarea alb. Sublimarea se face in conditii optime pe textile sintetice sau care au in componenta material sintetic sau pe alte suporturi gen ceramica, lemn, metal care au fost tratate in prealabil pentru sublimare.
Tehnologia sublimarii termice presupune transferul unei imagini (tiparita in policromie) de pe o suprafata imprimata digital ( hartie speciala imprimata cu cerneala de sublimare ) si transferul acestei imagini pe un suport textil din poliester folosind presiunea si temperature adecvata! Caldura din presa face ca particulele de vopsea de pe imagine sa sublimeze. In timpul procesului, poliesterul suportului este de asemenea incalzit. Ca rezultat moleculele poliesterului se deschid si particulele de vopsea, in stare gazoasa, patrund in poliester. La incheierea procesului de sublimare, presa este deschisa si suportul se raceste. Dupa racire, vopseaua este retinuta pe poliester, fapt ce demonstreaza indelungata rezistenta a vopselei pe material comparativ cu alte metode de imprimare.
Sublimarea reprezinta aplicarea imaginilor in policromie pe obiecte din ceramica special fabricata, textile, metale sau materiale plastice folosind 3 ingrediente primare: cerneluri speciale, caldura si presiunea. Putem face sublimare si pe suportul clientului: tricouri, farfurii, sepci - cu conditia ca acestea sa fie din material special pentru sublimare.